Feminin, sensuell och lekfull är ledorden för Caroline Abrams bågkollektioner. Precis som Caroline själv utstrålar kollektiven kvinnlig sensualism och personlighet med starka influenser från Paris.

Fleye -Fine Looking Eye- Den skandinaviska renheten, lättheten och funktionaliteten i kombination med innovativa detaljer och unika färger är fokus när denna kreativa danska glasögondesigner producerar glasögonbågar i de allra bästa material – acetat och beta-titanium.

Giorgio Armani är en av dagens ledande modeskapare. Han startade sitt företag i Milano 1975 och har sedan dess gjort sig känd för sin stil och elegans med fokus på kvalitet och fina detaljer. Detta avspeglar sig även i glasögonkollektionerna.

Som namnet antyder så använder Gold & Wood material av högsta kvalitet till sina exklusiva, handtillverkade bågar. Allt trä som används i kollektionen kommer från strängt kontrollerade plantager för att säkerställa etisk produktion.

Läs mer

Glasögon med en känsla av lyx och flärd. Ett av världens starkaste varumärken med det karakteristiska GG-monogrammet. Grundades 1921 av Guccio Gucci i Italien, då med tillverkning av framför allt handväskor och skor i utsökt läder.

Danska Lindberg är idag ett av världens mest köpta glasögonmärke. De är mest kända för sina fjäderlätta titanskalmar som borras direkt i glaset och där totalvikten på glasögonen endast blir 10 till 15 gram. De har också fjäderlätta plastbågar som endast väger 2,3 gram!

Läs mer

Lucas de Staël har som mål att göra material till konst, experimentera utan förbehåll och få de vildaste drömmar att slå in. Genom att kombinera Fransk hantverkskunskap med ett innovativ sinne omdefinierar och passerar man ständigt det begränsningar som finns inom tillverkning av glasögon.

Läs mer

Företaget startade 1980 med att sälja sina solglasögon på en strand på Hawaii. Har därefter utvecklat det revolutionerade solglaset PolarizedPlus, och är idag en av de snabbast växande tillverkarna inom högteknologiska polariserande solglas.

En modernistisk kollektion som tydligt reflekterar det minimalistiska Japanska formspråket. Djärva form val kombineras med tunna, bekväma material som skapar bågar som är lättburna men samtidigt står ut i detaljer och framförallt kvalitet.

Läs mer

Res Rei är en italiensk bågtillverkare med förkärlek för det unika, det estetiska och med särskilt fokus på mönster och färger. Här finns alternativen för den som vill och vågar skilja sig lite från mängden!

Läs mer

Phillipe Starck är för de flesta en välkänd industridesigner och arkitekt. Hans glasögonkollektion bär tydliga drag av hans världskända känsla för stil och teknisk innovation. Tillverkningen står hans gode vän Alain Mikli för, vilket borgar för toppkvalitet och komfort.

Ett briljant formspråk och en fantastisk känsla för stil, har gjort Tom Ford till en av världens mest hyllade modeskapare, vilket också märks på bågarna han designar. Genom åren har han erhållit ett 30-tal tunga designpriser. I början av 1990-talet var han chefsdesigner hos Gucci.

jf-rey
woodone-eyewear
hugoboss
swarovski-logo