Terminalglasögon och synergonomi

Någon gång under dagen använder nästan alla någon form av bildskärm: mobiltelefon, läsplatta, laptop, eller vid datorn. Upplever du grusiga ögon, trötthet, huvudvärk, torra ögon eller ont i nacken? Detta kan vara tecken på att du anstränger dina ögon när du sitter framför bildskärmen – även om du redan har glasögon. Då ska du besöka oss!

Vi på Se & Synas är utbildade i synergonomi och har stor kunskap inom området. Vi tillpassar lämpliga glasögon efter varje individs synkrav och synbehov och vi vet allt om vilka regler som gäller för medarbetares rätt till arbetsglasögon.

Alla som arbetar minst en timme om dagen framför en bildskärm har rätt att få en synundersökning bekostad av sin arbetsgivare, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 1998:5 Arbete vid bildskärm § 6). Om synundersökningen visar att du behöver speciella bildskärmsglasögon är din arbetsgivare skyldig att betala dessa. Att till exempel använda privata progressiva glasögon framför bildskärmen kan få förödande konsekvenser såsom förslitningsskador i nacke och axlar.

För dig som anställd:

Om din arbetsgivare har ett avtal med oss eller om du har eget företag är du välkommen att boka tid hos oss för synundersökning och utprovning av lämpliga arbetsglasögon. Ta med en rekvisition ifylld av din arbetsgivare.

För arbetsgivare:

Som arbetsgivare kan du tryggt skicka dina anställda till oss för en ordentlig utprovning av terminalglasögon, skyddsglasögon eller andra glasögon där speciella synkrav krävs. Vi följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

När det gäller barn och ungdom med besvär som huvudvärk, koncentrationssvårigheter och ögonvärk så finns det speciella skärm- och avslappningsglas som kan tillpassas i den ålderskategorin.

Skriv ut rekvisition för arbetsglasögon här

Terminalglasögon finns hos Eskilstuna, Stockholm Alvik, Stockholm Liljeholmen, Strängnäs och Uppsala.

Välkommen att boka tid!

BOKA TID