Ortho-K Nattlinser

Sov dig till skarp syn! Nattlinser är en stabil kontaktlins som omformar hornhinnan under natten och på så sätt korrigerar din närsynthet medan du sover. Detta gör att du ser bra hela dagen utan glasögon eller kontaktlinser, precis som en laserbehandling, men utan samma risker. Linserna måste användas varje natt för att bibehålla synskärpan, men inte vid förkylning eller ögoninfektion, då ett par glasögon kan behövas som komplement.

När du slutar använda nattlinserna återgår synfelet. Nattlinser kan användas av personer med närsynthet upp till -4,50 dioptrier och brytningsfel upp till -2,50 dioptrier. Nattlinser kan tillpassas från 10-års ålder och studier visar att användandet av nattlinser kan bromsa utvecklingen av närsynthet upp till 50%, och lämpar sig därför extra bra till yngre personer med närsynthet i familjen. Detta innebär att ett barn på 12 år med ca -1,00 dioptri i synfel, som börjar med glasögon eller vanliga kontaktlinser, kommer som vuxen bli närsynt med omkring -3,00 till -4,00 dioptrier medan en 12 åring med -1,00 dioptri som börjar med nattlinser kommer att sluta med ett synfel på ungefär -2,00 dioptrier som vuxen.

Nattlinser tillpassas av specialister. Våra kvalificerade kontaktlinsoptiker utvärderar dina ögons förutsättningar genom en noggrann mätning med en topograf. Detta för att kunna framställa en exakt tillpassad lins. Personer med vissa ögonsjukdomar bör inte tillpassas med nattlinser. Vid uppstart av nattlinser görs regelbundna kliniska bedömningar till önskad effekt är uppnådd och därefter sker kontrollerna halvårsvis.

Ortho-K Nattlinser hittar du hos Stockholm Alvik, Stockholm Liljeholmen, Strängnäs och Uppsala.

Välkommen att boka tid!

BOKA TID