Företagsavtal

Vi på Se & Synas är utbildade i synergonomi och har stor kunskap inom området. Vi tillpassar lämpliga glasögon efter varje individs synkrav och synbehov och vi vet allt om vilka regler som gäller för medarbetares rätt till arbetsglasögon.

Alla som arbetar minst en timme om dagen framför en bildskärm har rätt att få en synundersökning bekostad av sin arbetsgivare, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 1998:5 Arbete vid bildskärm § 6). Om synundersökningen visar att den anställde behöver speciella bildskärmsglasögon är arbetsgivaren skyldig att betala dessa. Att till exempel använda privata progressiva glasögon framför bildskärmen kan få förödande konsekvenser såsom förslitningsskador i nacke och axlar.

För arbetsgivare:

Som arbetsgivare kan du tryggt skicka dina anställda till oss för en ordentlig utprovning av terminalglasögon, skyddsglasögon eller andra glasögon där speciella synkrav krävs. Vi har både lokala företagsavtal och centrala företagsavtal via vårt medlemskap i Synologen, Sveriges fria optiker.

Synologens medlemmar är de enda av Sveriges optiker som är kvalitetscertifierade enligt den internationella ISO-normen. Vi följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

För dig som anställd:

Om din arbetsgivare har ett avtal med oss eller om du har eget företag är du välkommen att boka tid hos oss för synundersökning och utprovning av lämpliga arbetsglasögon. Ta med en rekvisition ifylld av din arbetsgivare. Jobbar du på ett företag som har avtal med Synologen gäller detta hos alla Se & Synas butiker. Använder ni en portal för förmåner som Benify finns även information och självklart kan du kontakta din lokala Se & Synas butik om du vill ha mer information eller vill sätta upp ett avtal för ditt företag.

Skriv ut rekvisition för arbetsglasögon här

Företagsavtal erbjuds av Eskilstuna, Stockholm Alvik, Stockholm Liljeholmen, Strängnäs och Uppsala.

Välkommen att boka tid!

Kontakta oss