Strängnäs

lotta

Lotta

Leg. Optiker med kontaktlinsbehörighet. Utför synundersökningar som ligger till grund för glasögon både för privat bruk och arbete samt kontaktlinser. Har även en filosofie kandidatexamen i psykologi från Mälardalens Högskola.

”Jag trivs med den stora variationen på arbetsuppgifter i mitt yrke. Vill hitta den bästa och smidigaste lösning, vare sig det är glasögon, linser eller förstoringshjälpmedel.”

anna_maria

Anna

Vår nyaste optiker i teamet. Hon är leg. optiker med kontaktlinsbehörighet. Utför synundersökningar som ligger till grund för glasögon både för privat bruk och arbete samt kontaktlinser. Har även examen i synergonomi.

”Jag trivs bäst i provrummet, där får jag i min roll som optiker försöka hitta bästa lösningen kombinerat med det kliniska arbetet.”

johanna

Johanna

Butiksinnehavare tillsammans med Pernilla. Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet. Utför synundersökningar som ligger till grund för glasögon både för privat bruk och arbete, samt kontaktlinser. Har en masterutbildning inom klinisk optometri från Högskolan i Buskerud/Salus University i Philadelphia samt examen i synergonomi.

”Jag gillar variationen i mitt yrke. Ibland sitter jag på inköpsmässor och ska förutse nästa stora bågtrend. I provrummet får jag jobba väldigt kliniskt och där gillar jag lite svårare utmaningar. Sedan gillar jag verkligen hantverksbiten i vårt yrke och slipa in glasen i bågarna i vår egen verkstad.

pernilla

Pernilla

Butiksinnehavare tillsammans med Johanna. Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet. Utför synundersökningar som ligger till grund för glasögon både för privat bruk och arbete, samt kontaktlinser. Har en masterutbildning inom klinisk optometri från Högskolan i Buskerud/Salus University i Philadelphia.

”Jag brinner verkligen för den kliniska biten i mitt yrke. Jag är glad att jag vågade satsa på en vidareutbildning inom yrket efter 20 år. Känner att jag utvecklades massor och att jag idag är en mycket duktigare kliniker.”

anna

Ann-Marie

Vårt senaste tillskott i teamet, men inte ny i branschen. Ann-Marie är en rutinerad säljare som har jobbat i branschen i 40 år.

”Roligaste med jobbet är all kundkontakt och när man känner att man verkligen har hittat den rätta bågen till kunden.”

yvone

Yvonne

Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet. Utför synundersökningar som ligger till grund för glasögon både för privat bruk och arbete, samt kontaktlinser. Duktig och erfaren i optikverkstan, gillar att ta sig an olika reparationer. Arbetar även sedan länge på Se & Synas i Eskilstuna.

”Roligaste i jobbet är när jag får något framför mig i verkstan som nästan verkar omöjligt att fixa, men så då så får jag till det”