Fleye - Fine Looking Eye - Den skandinaviska renheten, lättheten och funktionaliteten i kombination med innovativa detaljer och unika färger är fokus när denna kreativa danska glasögondesigner producerar glasögonbågar i de allra bästa material – acetat och beta-titanium.

Brittiska Hackett tar inspiration från 60-talets gentleman i London – klassik men ändå excentrisk. Ett årtionde präglat av kreativitet, självförverkligande, fritt tänkande och brittiskt mode hedras idag med en kollektion bågar skräddarsydda till varje bärare. Tidlös brittisk design, starka färger och subtila detaljer låter den moderna mannen stå ut från mängden.

Se kollektionen

Danska Lindberg är idag ett av världens mest köpta glasögonmärke. De är mest kända för sina fjäderlätta titanskalmar som borras direkt i glaset och där
totalvikten på glasögonen endast blir 10 till 15 gram. De har också fjäderlätta plastbågar som endast väger 2,3 gram!

Läs mer

En modernistisk kollektion som tydligt reflekterar det minimalistiska Japanska formspråket. Djärva form val kombineras med tunna, bekväma material som skapar bågar som är lättburna men samtidigt står ut i detaljer och framförallt kvalitet.

Företaget startade 1980 med att sälja sina solglasögon på en strand på Hawaii. Har därefter utvecklat det revolutionerade solglaset PolarizedPlus, och är idag en av de snabbast växande tillverkarna inom högteknologiska polariserande solglas.

Familjen Moscot öppnade sin första butik på 94 Rivington Street i New York år 1915. Nu 4 generationer senare, har deras retroinspirerade bågar gjorts kända av bland annat Woody Allen och Johnny Depp.

Paul Smith är ett klassiskt exempel på brittisk excentrisk design. Klassiska former och färger kombineras smakfullt med kraftfulla färger och mönster eller oväntade detaljer i en kul och lättburen kollektion.

Ett kultmärke som alltid är relevant. Det finns nog inga solglasögon som under så lång tid förknippats med så många kulturella ikoner som Ray-ban. Tidlösa modeller som Aviator, Wayfarer och Clubmaster.

Se kollektionen

Premiummärke från Kaliforniens kust som reflekterar naturens skönhet runt omkring dem. Deras passion för kvalitets konstruktion och tidlös design skapar en kollektion med en tydlig känsla av okonstlad skönhet.

Det klassiska vintage märket som än idag är det självklara valet för den brittiske gentlemannen. Deras fans inkluderar Harrison Ford och Daniel Radcliffe.

Vasuma grundades av tre vänner i Stockholm 2005 som en hyllning av alla som någonsin kallats för “glasögonorm”. Ett alternativt glasögonmärke som utmanar de stora märkena med en kollektion inspirerad av det bästa från 50 och 60 talet, med en modern twist. Alla bågarna är namngivna efter ormarter och, som de själva säger, Vasuma är glasögonormens.

john-lenon
logocaroline-abram
jaguar
andy-wolf
dickmoby
gotti-logo
garret-logo
ted-baker
davidoff
destijl