En modernistisk kollektion som tydligt reflekterar det minimalistiska Japanska formspråket. Djärva form val kombineras med tunna, bekväma material som skapar bågar som är lättburna men samtidigt står ut i detaljer och framförallt kvalitet.

Feminin, sensuell och lekfull är ledorden för Caroline Abrams bågkollektioner. Precis som Caroline själv utstrålar kollektiven kvinnlig sensualism och personlighet med starka influenser från Paris.

Design duon Christian Roth och Eric Domège har sedan 80-talet skapat en exklusiv kollektion för den som vill stå ut med innovativ och kraftfull design. Se & Synas Alvik introducerade Christian Roth till Sverige.

Utmanande och elegant, klassisk men vågad och uttrycksfull trots ett minimalistiskt formspråk – DITA tar influenser från individualiteten hos alla människor. Hyllat som det ultimata lyxmärket är DITA kändisarnas favorit och ses ofta bäras av de mest respekterade namnen inom modeindustrin.

Läs mer

Danska Lindberg är idag ett av världens mest köpta glasögonmärke. De är mest kända för sina fjäderlätta titanskalmar som borras direkt i glaset och där totalvikten på glasögonen endast blir 10 till 15 gram. De har också fjäderlätta plastbågar som endast väger 2,3 gram!

Läs mer

Lucas de Staël har som mål att göra material till konst, experimentera utan förbehåll och få de vildaste drömmar att slå in. Genom att kombinera Fransk hantverkskunskap med ett innovativ sinne omdefinierar och passerar man ständigt det begränsningar som finns inom tillverkning av glasögon.

Läs mer

En urban avslappnad och förfinad livsstil med en tydlig förkärlek för naturmaterial. Bågarnas design riktar sig till mode- och kvalitetsmedvetna individualister och tillverkas i högklassiga material som rostfritt stål, titan eller acetat. Ett starkt varumärke med svenska rötter.

Företaget startade 1980 med att sälja sina solglasögon på en strand på Hawaii. Har därefter utvecklat det revolutionerade solglaset PolarizedPlus, och är idag en av de snabbast växande tillverkarna inom högteknologiska polariserande solglas.

En modernistisk kollektion som tydligt reflekterar det minimalistiska Japanska formspråket. Djärva form val kombineras med tunna, bekväma material som skapar bågar som är lättburna men samtidigt står ut i detaljer och framförallt kvalitet.

Familjen Moscot öppnade sin första butik på 94 Rivington Street i New York år 1915. Nu 4 generationer senare, har deras retroinspirerade bågar gjorts kända av bland annat Woody Allen och Johnny Depp.

Direkt från Hollywood med tydlig inspiration från Kaliforniens avslappnade livsstil kommer Oliver People. Klassiska former uppdaterade med unika detaljer för en subtil, modern elegans.

Japanska TVR går tillbaka till forna dagars hantverk och den kvalitet som fanns hos glasögon förr. Hantverksmästare som jobbar enligt klassiska principer ger en kvalitet som står sig över tid.

vasuma
Esprit
ic+berline+logo
salt-logo
ahlem
oakley
mauboussinlogo
Randolph-Engineering-Logo