Zeiss

“Som världsledande tillverkare av precisionsoptik kombinerar vi teknisk kompetens och innovativa idéer för att skapa en unik visuell upplevelse. Låt dig imponeras av lösningar som är mycket mer än bara glas!”

Med omfattande kunskap inom optik, inhämtad under 170 års erfarenhet av forskning och innovation – ZEISS framgångssaga har stått för många genombrott inom optiken och förändrat många liv.

Se saker och ting på ett nytt sätt

Närsynthet, långsynthet, ålderssynthet – det finns många synproblem som kan begränsa oss i vardagen. I de flesta fall kan ett par optimalt tillpassade glasögon med rätt glas hjälpa oss att se tydligt igen. Vilken typ av glas passar då bäst för vilket synfel? Det viktigaste i ett par glasögon är själva glasen, och det finns många olika typer att välja mellan.

  • Enstyrkeglas – vanliga glasögonglas med samma styrka över hela glaset är för dig som är närsynt eller översynt
  • Progressiva glas – Individuellt anpassade glas som ger dig perfekt skärpa på alla avstånd. Progressiva glas har styrkor för när-, mellan- och avståndszonen i ett och samma glas, med sömlös övergång. Styrkan ändras jämnt uppifrån och nedåt och löper från avståndsseende till närseende.
  • Glasögonglas för din arbetsplats – Perfekt syn på jobbet! Du slipper ha ont i axlar och nacke med glas som är anpassade till just dina synbehov och optimerade för alla avstånd som krävs för att jobba framför en datorskärm.
  • Solglas i din styrka. UV-skydd, säker stil och tydligt seende utomhus får du med slipade solglas. Solglasen kan vara enfärgade, gradalfärgade eller ha spegelglas. De kan också skifta i färgstyrka beroende på ljusförhållandena utomhus eller vara polariserande och motverkar då de ljusreflexer och speglingar som uppstår när solens strålar träffar våta vägbanor, vattenytor eller metallytor.
  • Fullt UV skydd även i klara glas. Alla vanliga glasögonglas från ZEISS har UV-skydd på samma nivå som de bästa solglasögonen – fullt UV-skydd upp till 400 nm. 
  • Varje fingeravtryck är unikt. Precis som dina ögon. Med ZEISS i.Scription® Technology ger vi dig glas som är lika unika som dina ögon. Glasögonglas med ZEISS i.Scription® Technology är skräddarsydda in i minsta detalj med hjälp av ett speciellt datorstyrt mätsystem: ZEISS i.Profilerplus.  Upplev en skarpare syn med starkare kontraster, mer levande färger och bättre mörkerseende.

Rätt glas för att se optimalt

Idag finns det också glasögonglas som är utvecklade speciellt för olika situationer eller livsstilsfaktorer, som kan vara extra påfrestande för synen. De finns som både enkelslipade och progressiva glas.

  • Glas för bilkörning gör dig till en säkrare bilförare. Glasen hjälper dig att se bättre i mörker eller i besvärliga väderförhållanden, skyddar dina ögon mot bländning och gör det lättare för dig att växla fokus snabbt och ofta.
  • Glas anpassade för en digital livsstil gör att du ser din smartphone, surfplatta eller TV på ett helt nytt sätt, samtidigt som du undviker digital ögonstress. Digitala glas göra det möjligt för ögonen att fokusera snabbt och bekvämt tack vare en speciellt optimerad närzon – oavsett vad vi tittar på. 
  • Glas för kontaktlinsanvändare ger avkoppling för trötta ögon. När du byter till glasögon efter att ha använt dina kontaktlinser länge känns dina ögon piggare och du ser bekvämare. Glasen är dessutom speciellt optimerade för kontaktlinsanvändares synvanor och för bra seende i den digitala världen.
  • Sportglas låter dig njuta av obehindrad syn även när du tränar. Sportglasögon är lätta och tåliga, med hög ljusintensitet.  Sportglas brukar också säljas med en ytbehandling som skyddar extra bra mot smuts och repor. De slipas så att du får perfekt syn ända ut i glasens kanter, även om du har kraftigt kupade glas med höga styrkor. Detta gör att du ser perfekt åt alla håll och skyddar dina ögon mot smuts, solljus eller små dammpartiklar i luften.

Fem råd till dig och dina nya glasögonglas:

Ett par glasögon blir som en bra arbetskamrat eller en bra vän som är med och hjälper dig i din vardag. Det är därför viktigt att du tar tillvara på dem och ger dem lite extra omsorg – precis som du hade gjort med en bra vän.

1. Använd inte tröjärmen, diskhandduken eller slipsen för att rengöra dina glas. Det hjälper i stunden, men inte i längden. 2. Putsa dina glas med en mikrofiberduk. Tvätta inte mikrofiberdukar varmare än 40 °C och använd inte sköljmedel. Gör du det riskerar du ränder på glasen nästa gång du putsar dem. 3. Repor kan inte torkas bort från vare sig plastglas eller mineralglas. Om du råkat få en repa på dina glas och även om den tycks vara liten, sprids ljuset genom den pyttelilla repan och irriterar ögat. Gå då tillbaka till din ZEISS-optiker. 4. Dina glasögon behöver ett hem! Förvara dem i ett hårt fodral när du inte använder dem. Om du inte har något fodral med dig kan du lägga dem på en säker plats med glasen uppåt. 5. Glasögon gillar inte extremt höga eller extremt låga temperaturer. Värmen som skapas i en bil en varm sommardag är ett exempel på en miljö dina glas inte gillar. Samma gäller för bastun eller värmekällorna hemma. Utsätt inte dina glasögon för mer extrema temperaturer än nödvändigt. Lycka till och hoppas att du och dina glas blir goda vänner!