Hoya

“Med den senaste forskningen kan vi leverera skräddarsydda optimerade upplevelser – både för optiker och glasögonbärare.”

HOYA-tekniken finns i produkter som används över hela världen.Mycket av denna teknik användsinom optisk industri och även i dina glas. Det finnstill exempel HOYA-produkter ombord pårymdfärjor, i kameror, mobiltelefoner,datorer, pekplattor, populära LCD-skärmar och till och med ibärbara mp3-/mp4-spelare. Dessutom spelarHOYA en viktig roll inom medicin:inom laserteknik, endoskopi,kirurgiska luppar samt ögonkirurgi.

HOYA progressiva glas: se bra från nära till långt håll

Uppfinningen av progressiva glas var för några decennier sedan ett fantastiskt genombrott: att se på nära och långt håll genom ett och samma glas. Men det fanns även en nackdel: med progressiva glas följer alltid en viss bildförvrängning när man tittar åt sidan.

Orsaken? Övergången från avstånds- till närstyrka slipas antingen på glasets framsida eller baksida. I båda fall är resultatet en förvrängning i glaset, varigenom synfältet minskar. Glastillverkaren HOYA har lyckats att ta fram progressiva glas med optimalt utnyttjande av både framsidan och baksidan av glaset.

Tack vare den unika Hoyalux iD (Integrated Design)-tekniken, fördelas distorsionen optimalt via en noggrannare (FreeForm 3D) slipteknik över fram- och baksidan. Det låter komplicerat, men det blir bekvämare att titta. Du kan njuta av ett bredare synfält och växla mellan nära och långt håll utan problem. Och det med minimal distorsion!

WorkStyle-glas för datorn och kontoret

Hoyalux iD WorkStyle-glasögon är speciellt utformade för kontorsanvändning, arbete vid dator och vissa hobbyer, som kortspel, pyssel och målning. De korrigerar inte bara dina ögon på kort håll, utan erbjuder även ett djupare och bredare synfält. Du behöver göra färre korrigerande huvudrörelser, så att du ser mycket bekvämare med dessa glas.

EnRoute-glas för bättre syn i trafiken

Körning i skymning eller i mörker är en svår uppgift för många. Dimma, kraftigt regn, snö och solljus kan alla påverka din syn negativt. Dessutom är LED-strålkastare och gatlyktor ofta bländande. Sikten, djupseendet och förmågan att urskilja färger avtar på grund av detta. EnRoute-glas har ett speciellt bländningsfilter och ett kontrastfilter (tillval). Dessa ger dig bättre syn vid

HOYA Sensity, smarta fotokromatiska glas

Med HOYAs fotokromatiska glas Sensity ser du bekvämt i alla ljusförhållanden, utan att behöva byta glasögon varje gång. Sensity-glas blir mörkare nästan omedelbart utomhus och färgas tillbaka igen snabbt inomhus till exceptionellt klara glas. Oavsett om du står i direkt solljus eller skugga, Sensity-glasens färg anpassar sig utan att du märker det. Sensity fotokromatiska glas finns i de djupa, naturliga färgerna grönt, brunt och grått.

Och det finns mer: upptäck nu även Sensity Dark och Sensity Shine. Dessa nya glas blir ännu mörkare utomhus, de fungerar i bilen och ger ett exklusivt utseende.

SYNC III – Våra ögon är inte gjorda för bildskärmar.

Digitaliseringen gör att ögonen får jobba lite hårdare. Genom att hela tiden intensivt växla mellan nära och långt håll, får allt fler människor problem med digital ögonstress. Hur märker du av detta? Trötta eller irriterande ögon, huvudvärk eller suddig syn. Eller till exempel trötthet, ont i ryggen, nacken eller axlarna. SYNC III-glas erbjuder en lösning. Dessa enkelslipade glas kombinerar en optimal styrka för att se på långt håll med en ”boost zone” i den nedre delen av glaset. Denna zon ger dina ögon en riktig boost faktiskt när du tittar på nära håll. I ”boost zone” är glasets styrka något högre. Detta stöder dina ögonmuskler och hjälper dem att slappna av när du tittar på till exempel smarttelefoner, datorer och pekplattor. Fokusering går av sig själv; en mycket behaglig känsla!

HOYA-behandlingar, längre glädje av dina glasögon

HOYA är sedan mer än 50 år ledande inom behandlingsteknik. Alla behandlingar och glasmaterial utvecklas i egen regi och är därmed optimalt anpassade efter varandra. På så sätt är glasen mer motståndskraftiga mot högre temperaturer och risken för att behandlingen släpper minimeras.

Vi rekommenderar företrädesvis behandlingen Hi-Vision LongLife, HOYAs hårdaste glasbehandling. Detta reptåliga lager har nästan samma hårdhet som glas. Behandlingen filtrerar bort störande blänk både dag och natt och erbjuder extra komfort vid bildskärmsarbete eller vid mörkerkörning. Dessutom fastnar knappt vatten, damm, fett och smuts på glaset.

HOYA BlueControl motverkar irriterade ögon

HOYA BlueControl är en behandling för glas som neutraliserar det blå ljuset som bildskärmar utstrålar. Detta förhindrar trötta och ansträngda ögon. Dina ögon kommer inte bara att vara i bättre form, det blir bekvämare att titta och färger får en naturligare karaktär.

HOYA UVControl, allroundskydd mot UV-strålning

Vi utsätts alla för UV-strålning, varje dag, hela dagen. Glasmaterialet absorberar UV-strålningen via glasets framsida, men via glasets baksida reflekteras UV-strålningen ändå i ögonen. HOYA UVControl är en extra unik behandling på glasets baksida, som förhindrar att UV-strålning reflekteras i ögonen via denna sida. Denna behandling ger maximalt skydd mot UV-strålningens skadliga effekter, som ögonproblem och ögonsjukdomar.