Essilor

“Innovation står i centrum för allt vi gör”

Essilor följer med i utvecklingen inom synhälsa och inriktar sin forskning på att förstå vilka behov kunder och yrkesverksamma inom ögonvård har inom tre områden: korrigering, skydd och förebyggande av ögonsjukdomar.

Essilor erbjuder 5 stora varumärken som bygger på den senaste glasteknologin:
Essilor Varilux, Essilor Transitions, Essilor Crizal, Essilor Eyezen och Essilor Xeperio.

Essilor Varilux är den tekniskt mest avancerade lösningen för åldersrelaterad långsynthet. Deras framgångsrika forskning har lett till glas som ger skarp, klar syn och en mjuk övergång mellan olika synavstånd under alla förhållanden. Essilor har en stor mängd olika progressiva glas tex. Xclusive, S-series, Physio 3,0, Comfort 3,0. Nedan följer lite information om några olika progressiva glas på marknaden som Essilor har att erbjuda:

Essilor Varilux® X Series™

Varilux X-serien, deras mest avancerade progressiva glas, hjälper dig att smidigt se varje detalj inom en armlängds avstånd och allting på långt håll. Du kan fortsätta i ditt vanliga tempo utan att bromsas upp av dåligt seende. Det är det perfekta glaset för daglig användning, eftersom du ser klarare och skarpare oavsett vad du gör och inte behöver justera din hållning eller flytta huvudet för att se skarpt på nära håll.

Varilux® Physio 3.0

Varilux Physio 3.0 ger ett skarpt och smidigt seende varje dag. Övergången från seende på långt till nära avstånd är snabb och steglös oavsett aktivitet. Klart och tydligt seende oavsett aktivitet och i dåliga ljusförhållanden.

Essilor Eyezen

Det nya enkelslipade glaset för daglig användning i ett uppkopplat liv. Essilor Eyezen™ tillhör en ny generation enkelslipade glas för personer i åldern 20 till 45. Vanliga enkelslipade glas ger bättre syn, Essilor Eyezen™ förbättrar livskvalitén: de skyddar mot ansträngda och trötta ögon även efter lång tid framför digitala skärmar genom att avlasta ögonen på nära håll.

Crizal ytbehandlingar

Dina glasögon är inte kompletta utan en Essilor Crizal ytbehandling som gör dina glasögon tåliga för daglig användning, ger dig klarast möjliga seende samtidigt som ögonen skyddas för framtiden. Essilor Crizal ger många fördelar för glas och ögon

  • Reptålighet
  • Minskad bländning
  • Smutsavvisande
  • Dammavstötande
  • Vattenavstötande
  • UV-skydd

Crizal Sapphire+

Crizal Sapphire+, värstingen bland Essilors ytbehandlingar. Förutom ovanstående i ytbehandlingen så är Crizal Sapphire+ en unik ytbehandling som tar bort störande reflexer oavsett var ljuset kommer ifrån. Du får ett bekvämt seende och ett nästan osynligt glas. Fångar upp störande ljus, så att seendet blir renare och bilderna mer levande. Glaset blir kosmetiskt tilltalande, tack vare färre synliga reflexer.

Alla solglas är inte lika

Essilor Xperio polariserande solglas eliminerar bländning, förstärker färgupplevelsen och förbättrar kontrasten, samtidigt som de skyddar ögonen från skadlig UV-strålning. De är idealiska för bilkörning, på sjön, för sport och andra utomhusaktiviteter och lämpar sig utmärkt för den som är ljuskänslig.

Essilor Eyecode

Essilor Eyecode är en unik 3D-mätning av dina ögon som gör att dina glasögonglas kan slipas efter dina individuella mått, så att de fungerar så optimalt som möjligt för just dig. Glas som har optimerats med Eyecode är upp till fem gånger mer exakta än standardglas, vilket ger betydligt bättre synskärpa utan ansträngning. Glasögonglas som är specialanpassade för dina ögon är lättare att vänja sig vid.