Behandlingar på glasögonglas

Ett glasögonglas är aldrig bättre än kvaliteten på antireflexbehandlingen. Därför har vi på Se & Synas valt att arbeta med de ledande glasleverantörerna för att få det bästa utbudet av bra behandlingar på de glas vi säljer.

De har bättre reptålighet och är dessutom antistatiska, vatten-, fett- och smutsavvisande och tar bort 99% av alla störande reflexer. Allt detta innebär en högre komfort för bäraren, glasen blir snyggare därmed även ökad kundnöjdhet.

De senaste behandlingarna fokuserar på användarens ögonhälsa: UV skyddet ger 100% skydd mot skadliga UV-strålar. Olika former av blåljusskydd, tex Blue Control, skyddar mot blått ljus från alla former av digitala skärmar.

Glasens material

Glasögonanvändarna har blivit mer kräsna de senaste åren; man vill ha vackrare och mera bekväma glasögon. Nästa alla glas som säljs i Sverige är gjorda av plast. Högbrytande plastglas finns hos alla leverantörer och har många fördelar, de blir tunnare, lättare, slag- och reptåliga.

I vissa bågar, som exempelvis garnityr där bågdelarna fästs direkt i glasen med t ex skruvar eller nitar, rekommenderas alltid högbrytande glas, för att göra hållbarheten på glasögonen mycket bättre. Dessa glas är segare och håller således bättre när man borrar eller fräser spår i dem.

Mineralglas säljs i mycket mindre omfattning i Sverige idag och det beror sannolikt på att de lättare går sönder, blir tyngre och dessutom begränsar valet av bågtyp. Dessutom då de kräver mer energi vid tillverkningen, vilket är mindre bra miljömässigt.