Avlastningsglasögon för dig i farten

Vi spenderar ungefär en tredjedel av vår vakna tid framför olika typer av skärmar, smartphones och läsplattor. Detta gör att vi växlar blicken ständigt mellan olika avstånd. För mycket skärmtid kan leda till visuell stress och spänd ögonmuskulatur, trötta ögon och upplevd försämrad syn.

För dig under 45 års ålder finns nu avlastningsglas som är designat för mer avslappnat seende på alla avstånd. Glasen är framtagna framförallt för ungdomars digitala livsstil. De har en liten styrkekorrigering, lätt lässtöd nedtill i glaset så att ögonen får bekvämt seende på alla avstånd. För att få maximal komfort finns även dessa glas med blå filter som skyddar ögat från det skadliga blå ljuset från digitala skärmar.

Visste du att mobiltelefoner är mer påfrestande för ögonen jämfört med datorskärmar? Jämfört med enkelslipade glas ger avlastningsglasen mer avslappnade ögon och förebygger digital ögonstress . Den omfattande användingen av digitala enheter är en utmaning för ögonen och kan leda till trötta eller torra ögon, dimsyn och påfrestningar på nacken.

Se & Synas använder bara glas från de ledande glastillverkarna som  alla  naturligtvis har glas med läslättnad till de ungdomar och vuxna som känner sig trötta och ansträngda i ögonen. Exempel på avlastningslas är Eyezen från Essilor, Sync III från Hoya och Digital Lens/Energize me från Zeiss.