• Risker med närsynthet

    Förekomsten av närsynthet (myopi) bland barn och unga ökar kraftigt i stora delar av världen. Närsynthet är ett synfel där föremål på långt håll blir suddiga och oskarpa medan föremål på nära håll upplevs som skarpa och tydliga. Att vara närsynt kan medföra ökad risk för vissa ögonsjukdomar, till exempel näthinneavlossning, grön starr (glaukom) och gula fläcken-förändringar (makuladegeneration). Att påbörja en så kallad myopibehandling tidigt kan göra att man minskar risken för myopirelaterade komplikationer senare i livet.

  • Förebyggande behandling av närsynthet

    Om någon eller båda föräldrarna är det ganska stor risk att ditt barn blir närsynt också. Oftast ser man en kraftig försämring av synen i tidiga tonåren men även yngre barn kan vara närsynta, därför rekommenderar vi att barn och unga gör en synundersöking per år. Det finns idag flera välbeprövade behandlingar med bevisad effektivitet för att förebygga och bromsa utveckling av närsynthet tex dagslinser, speciella nattlinser (Ortho-K) och glasögonglas.

  • Experter på myopikontroll

    Se & Synas Stockholm är passionerade kring barns ögonhälsa var bland de första i Sverige arr erbjuda förebyggande behandling av närsynthet. Våra optiker deltar regelbundet på kliniska konferenser där de uppdateras med den senaste forskningen och har lång erfarenhet av framgångsrik behandling av myopi.

BOKA DIN UNDERSÖKNING IDAG!

om-oss

Om oss

Fullserviceoptiker med kvalitet, mode och synhälsa i fokus med en passion för prevention av närsynthet. Butikens ägare Johan Danielsson är en av initiativtagarna till Nordiska Myopiförbundet som jobbar för att främja kunskap om myopibehandling i Norden.

Vi har sedan starten 1998 lagt en stor tonvikt på att lyssna på alla våra kunder. Vi är alla olika och har olika behov. Vår höga kliniska kompetens, avancerade instrument och goda kontakter med ögonläkare ger oss möjlighet att ge service på bästa sätt och anpassat till just dig. Vi ger dig vår tid!

Du kanske vill få en ordentlig genomgång av dina ögons hälsa av någon av våra magisterutbildade optiker? Prova på nattlinser som gör att du slipper linser och glasögon på dagarna? Behöver du hjälp med speciallinser? Kanske behöver du hjälp att löda ihop dina glasögon som någon (självfallet inte du…) råkat sätta sig på? Eller så kanske du bara vill komma in och prata lite om ögon eller titta på någon av våra handplockade bågar från mässor i Europa? Du är alltid välkommen in till oss!

Välkommen till våra butiker i Stockholm – Vi finns i Alvik och Liljeholmen!