Självsäkra och modemedvetna kvinnor framhäver sin personlighet med valet av bågar. Bredel kombinerar dagens internationella trender med traditionellt tyskt hantverk.

Massor av färg, komfort och design i kombination med ett stort miljötänk. Bågarna är tillverkade av en acetat som till 100% är producerad av organiska element såsom bomull och trämassa. Etnias designers är pionjärer inom studier av färg och dess psykologiska produkter.

Fleye -Fine Looking Eye- Den skandinaviska renheten, lättheten och funktionaliteten i kombination med innovativa detaljer och unika färger är fokus när denna kreativa danska glasögondesigner producerar glasögonbågar i de allra bästa material – acetat och beta-titanium.

Brittiska Hackett tar inspiration från 60-talets gentleman i London – klassik men ändå excentrisk. Ett årtionde präglat av kreativitet, självförverkligande, fritt tänkande och brittiskt mode hedras idag med en kollektion bågar skräddarsydda till varje bärare. Tidlös brittisk design, starka färger och subtila detaljer låter den moderna mannen stå ut från mängden.

Jaguars bågkollektion reflekterar den unika elegansen och komforten i Jaguars sportbilar. Former som tydligt reflekterar designen i bilarna återfinns i glasögonen kollektionen och ger dem samma Jaguar magi.

Läs mer

Djärvt, nyskapande och färgstarkt. Några ord som bäst beskriver den franske glasögondesignern Jean-François Reys stil. Han utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt och tillverkar innovativa och personliga bågar i små serier med syfte att ge bäraren ett unikt värde.

Danska Lindberg är idag ett av världens mest köpta glasögonmärke. De är mest kända för sina fjäderlätta titanskalmar som borras direkt i glaset och där totalvikten på glasögonen endast blir 10 till 15 gram. De har också fjäderlätta plastbågar som endast väger 2,3 gram!

Läs mer

Företaget startade 1980 med att sälja sina solglasögon på en strand på Hawaii. Har därefter utvecklat det revolutionerade solglaset PolarizedPlus, och är idag en av de snabbast växande tillverkarna inom högteknologiska polariserande solglas.

En urban avslappnad och förfinad livsstil med en tydlig förkärlek för naturmaterial. Bågarnas design riktar sig till mode- och kvalitetsmedvetna individualister och tillverkas i högklassiga material som rostfritt stål, titan eller acetat. Ett starkt varumärke med svenska rötter.

Sedan 1937 har Ray-Ban tillverkat Aviator, den förmodligen mest kända solglasögonmodellen i hela världen. Vill du vara unik, är kanske ett par Ray-Ban inget för dig. Idag tillverkar Ray Ban ett flertal olika solglasögonmodeller och vanliga glasögonbågar.

1,8 gram. Mer än så väger inte bågarna i Silhouettes världsberömda Titan Minimal Art serie. Detta ger optimal bärkomfort, lätthet och funktionalitet vilket är anledningen till att NASA:s alla astronauter numera bär dessa glasögon på sina rymduppdrag. Fungerar naturligtvis även här nere på jorden!

Med svenska designers som kan de nordiska färgerna, kombineras trend och tradition på ett unikt sätt.
Ett gediget, äkta och traditionsrikt svenskt hantverkskunnande ligger bakom Skagabågarna och varumärket, med en historia som går tillbaka till 1948.